Onko Ethereum ylittänyt BTC: n teknisessä mittakaavassa?

Tänään ei ole hyvä päivä bitcoinille. Paitsi että valuutan hinta on laskenut useita jalkoja, näyttää siltä, ​​että Ethereum – maailman toiseksi suurin kryptovaluutta ja BTC: n ensisijainen kilpailija – alkaa ohittaa omaisuuden monin tavoin.

Ethereum Blockchain: uusi koti BTC: lle?

Ollaksemme oikeudenmukainen, Ethereumin hinta ei ole läheskään bitcoinin hinta. Lisäksi markkinakorkki ei myöskään ole niin vahva, mutta bitcoin pelaa nyt toista banaania Ethereumille yhdellä tärkeällä tavalla: Bitcoin Evolution lohkoketjussa esiintyvän bitcoin-kääreiden määrä.

Tähän ajankohtaan mennessä bitcoin voidaan mahdollisesti „kääriä“ ETH-lohkoketjuun useiden ETH-pohjaisten rahakkeiden tai varojen kautta, mukaan lukien WBTC, jonka suosio on räjähtänyt vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Kuten kävi ilmi, ETH-lohkoketjuun oli kääritty enemmän BTC: tä juuri viime kuussa kuin krypto-kaivostyöläisten uuttamia uusia kolikoita.

Bitcoinin kääriminen ETH: lle tuo monia väitettyjä etuja. Esimerkiksi on yleisesti ajateltu, että se tekisi mahdollisesti bitcoinista yhteensopivan älykkäiden sopimusten kanssa. Lisäksi se voisi väitetysti vapauttaa uusia kykyjä – kuten luotonantoa – kauppiaille ja samalla tehdä valuutasta toimivaa hajautetuilla kaupankäyntialustoilla.

Glassnode-analyytikot kirjoittivat tuoreessa raportissa:

Tämä on mielenkiintoinen ongelma bitcoinille. Vaikka sillä on selvästi enemmän hyötyä muunnettuaan Ethereum-lohkoketjuun, sen taustalla oleva näennäinen arvo tulee 68 terawattitunnin tehosta, joka menee bitcoin-lohkoketjun turvaamiseen vuosittain. Kuinka paljon bitcoinia on siirryttävä Ethereumiin ennen kuin itse bitcoin-lohkoketjun välttämättömyys alkaa tulla kyseenalaiseksi? Ja jos näin tapahtuisi, mikä tukisi bitcoinin arvoa, ellei valtavat energiamäärät, jotka menevät sen olemassaolon ylläpitämiseen?

Silti vaikka asiat näyttävät erittäin hyvältä Ethereumille kirjoitushetkellä – toistaiseksi valuutan hinta on räjähtänyt noin 300 prosenttia vuoden alusta – on epäoikeudenmukaista sulkea BTC kokonaan pois tai laskea se jollakin tavalla. Vaikka omaisuuserän hinta saattaa olla huono lehdistöajankohtana, monet analyytikot kokevat edelleen, että omaisuuserä todennäköisesti kääntyy itseensä tulevina viikkoina tai kuukausina.

Emme voi laskea Bitcoinia vielä

Esimerkiksi Crypto Patterns -fameen kuuluva Jon Pearlstone kommentoi äskettäin:

Siitä lähtien, kun bitcoin oli pudonnut 9500 dollarin tärkeän hintatason yläpuolelle heinäkuun lopulla, bitcoin on vaihdellut 10 500 ja 12 500 dollarin välillä. Vaikka laskusuuntaisia ​​merkkejä onkin, sonnien reuna on nouseva kuvio viikkokaaviossa. Tavoite on 15 000 dollarin alueella, mikä olisi uusintatesti vuoden 2019 korkeimmasta 14 000 dollarista. Jos bitcoin voi purkautua kyseisen vastustustason yläpuolelle voimakkaalla volyymilla, on pidemmän aikavälin malleja, joiden hinnat ovat paljon korkeammat, alkaen kaikkien aikojen korkeimpien testien arvosta noin 20000 dollaria.