Hackers die Bitcoin uit gestolen ‚Call of Duty: Warzone‘-accounts halen

Hackers die inbreken in de accounts van Warzone en losgeld eisen voor bitcoin, maar de uitgever achter het spel, Activision, reageert traag of niet op de hulpverzoeken van de slachtoffers.

Hackers richten zich op de accounts van het populaire online spel Call of Duty: Warzone en eisen losgeld van de slachtoffers om de rekening terug te betalen, meldde Moederbord.

Verschillende slachtoffers klagen ook dat de uitgever achter het spel, Activision, niet reageert op hun verzoeken om hulp. Een slachtoffer vertelde Motherboard,

„Ik heb het op een dag aangezet, en mijn account werd uitgelogd, en ik kon me niet aanmelden met mijn gegevens, dus heb ik een nieuw account aangemaakt omdat ik niet in contact kon komen met Activision support, waar ik zo boos over ben.“

Sommige hacks worden gedaan via eerder gecompromitteerde wachtwoorden van andere websites, wat een veel voorkomende techniek is omdat het vinden van geschonden gegevens online nogal triviaal is. Als mensen hetzelfde wachtwoord op meerdere apparaten gebruiken, wordt het voor de hackers gemakkelijk om in te breken in hun accounts.

De Warzone accounts die geadverteerd worden met zeldzame wapenhuiden zijn te koop voor honderden dollars.

Skins worden uitgereikt voor het vervullen van bepaalde uitdagingen, die soms tijdrovend kunnen zijn. Ze kunnen ook worden gekocht met een in-game valuta, die kan worden gekocht met echt geld.

Activision registreerde eerder dit jaar een toename van 596 miljoen dollar in de uitgaven in het spel. Een groot deel hiervan komt uit deze gratis versie van Call of Duty: Modern Warfare, Warzone.

In dit spel vechten de spelers onder 150 andere spelers om het laatste team te zijn. Alle vooruitgang wordt opgeslagen op het Activision-account van de speler, en het verliezen van het account betekent dat ze niet langer hun karakter, rangorde en items hebben.

In één geval eiste de hacker $400 van het slachtoffer om hun gegevens, inclusief bankgegevens, te voorkomen en plaatste hij een bitcoin-adres.

Dit bitcoin-adres heeft in totaal 1,2 BTC ontvangen, ter waarde van ongeveer $12.000.